DEFNE YAPRAĞI UÇUCU YAĞI (Laurus nobilis L.)
Defne, Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan her dem yeşil bir ağaçtır.
Defne yaprağı (laurus nobilis), gıdalarda aroma maddesi olarak kullanılan ve antioksidan bileşikler içeren bir bitki türüdür. Halk arasında Akdeniz defnesi olarak da adlandırılabilir.
ELDE ETME YÖNTEMİ: Yapraklardan su distilasyonu ile elde edilen uçucu yağ.
KULLANIM ALANI VE FAYDALARI
Kokusu tazeleyici, enerji verici, tatlı, sıcak ve baharatlıdır.Sürüldüğü bölgede bir sıcaklık hissi vererek o bölgeyi iyileştirme özelliği vardır. Terletir ve spazm sökücü etkileri bulunmaktadır. Mikrop öldürücü ve antiseptik özelliği vardır.
Saçlarda oluşan aşırı yağlanmanın önüne geçer, kepeklenme problemini ortadan kaldırır.
Cilt kuruluğunu ve cilt çatlaklarını önlemede etkilidir, derinin ilk günkü tazeliğine kavuşmasını sağlar. Tüm ciltlerin beslenmesini sağlamaktadır.
SAKLAMA KOŞULLARI
Çocukların erişemeyeceği yerlerde Isı, ışık ve nemden korunacak şekilde, serin bir ortamda saklanmalıdır.
REFERANSLAR VE UYARILAR
Şubat 2021, A’dan Z’ye Tıbbi Yağlar ve Aromatik Sular
Uçucu yağlar çok güçlü yağlardır. Cilde uygulama ve masaj uygulamaları için mutlaka bir taşıyıcı yağ (susam yağı, tatlı badem yağı, hindistancevizi yağı veya jojoba yağı vb. gibi) ile seyreltilmesi gerekir. Cilde doğrudan uygulanmamalıdır.
Bileşiminde bulunan aktif maddelere hassasiyeti olan kişiler kullanmamalıdır. Alerjik reaksiyon gösterme ihtimaline karşı uygulamadan önce cildin ufak bir noktasına uygulanıp 1 saat beklenmeli, herhangi bir reaksiyon oluşmadığı takdirde cilde tatbik edilmelidir.
Saf uçucu yağlar dahili olarak kullanılmamalıdır. Göz çevresi, dudak, tahriş olmuş deri bölgeleri gibi hassas bölgeler ile temasından kaçınılmalıdır.
Hamile ve emziren anneler ile 18 yaş altındaki çocuklar bu uçucu yağları, sağlık uzmanlarına danışmadan kullanmamalıdır.
Yukarıda verilen açıklamalar sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlığın tedavisine yönelik tıbbi tavsiyeler içermez. İda Herbals, kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir.