TARÇIN UÇUCU YAĞI ( Cinnamomum zeylanicum)
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum), defnegiller (Lauraceae) familyasından anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu bir ağaçtır.
Tarçın kabuğu yağı açık sarı renkli, tatlı, sıcak, baharatımsı ve zencefili hatırlatan topraksı, hafif odunsu kokuludur.
Elde Etme Yöntemi:
Kabuklarından buhar distilasyonu ile elde edilen uçucu yağ.
Kullanım Alanı Ve Faydaları
Aromaterapi uygulamalarında ruh halini düzenleyici, sakinleştirici, rahatlatıcı, güçlendirici ve canlandırıcıdır. Bu amaç ile elektrikli difuzörde veya buhurdanlıkta suya birkaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilir, rahatlatıcı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
Tarçın Kabuğu Uçucu Yağı, son derece düşük seyreltme ile tropikal olarak uygulanan, yorgun veya aşırı çalışan vücutlara rahatlık kazandırmaya yardımcı olur.
Romatizma ağrılarının hafifletilmesine destek verir.
Saklama Koşulları
Çocukların erişemeyeceği yerlerde Isı, ışık ve nemden korunacak şekilde, serin bir ortamda saklanmalıdır.
Referanslar Ve Uyarılar
Şubat 2021, A’dan Z’ye Tıbbi Yağlar ve Aromatik Sular
Uçucu yağlar çok güçlü yağlardır. Cilde uygulama ve masaj uygulamaları için mutlaka bir taşıyıcı yağ (susam yağı, tatlı badem yağı, hindistancevizi yağı veya jojoba yağı vb. gibi) ile seyreltilmesi gerekir. Cilde doğrudan uygulanmamalıdır.
Bileşiminde bulunan aktif maddelere hassasiyeti olan kişiler kullanmamalıdır. Alerjik reaksiyon gösterme ihtimaline karşı uygulamadan önce cildin ufak bir noktasında mutlaka yama testi yapılmalıdır.
Saf uçucu yağlar dahili olarak kullanılmamalıdır. Göz çevresi, dudak, tahriş olmuş deri bölgeleri gibi hassas bölgeler ile temasından kaçınılmalıdır.
Hamile ve emziren anneler ile 18 yaş altındaki çocuklar bu uçucu yağları, sağlık uzmanlarına danışmadan kullanmamalıdır. Yukarıda verilen açıklamalar sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlığın tedavisine yönelik tıbbi tavsiyeler içermez. İda Herbals, kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir.